Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE MORATE TRČATI DA BISTE SMRŠAVJELI: Sve o popularnoj metodi 12-3-30 koja skida i 13kilograma u mjesec dana

Instagram i TikTok preplavljeni su rezultatima metode 12-3-30 koja u kratkom vremenu hodanjem daje nevjerojatne rezultate, a kilogrami odlaze kao od šale.

 Trčanje.jpg Izvor: Shutterstock

Mnogi bi voljeli malo smršavjeti i skinuti neželjene kilograme bez puno truda, no činjenica je da ne postoji čarobna pilula. Kao što se nismo udebljali preko noći, tako nije realno ni misliti da ćemo tako smršavjeti.

U cijelom procesu najvažnije su 2 stvari - uravnotežena prehrana, odnosno kalorijski deficit i tjelesna aktivnost. To ne znači da sada trebate trčati kao ludi i mučiti svoje tijelo, pogotovo ako ste godinama bili neaktivni. Ponekad je dovoljna šetnja da se pokrene metabolizam i ubrza izbacivanje toksina i viška vode.

 Hodanje je zdravo za um i tijelo Izvor: Unsplash

Upravo zato što je sve više onih koji ne mogu ili ne vole trčati, stvorena je tehnika koja u vrlo kratkom vremenu daje fantastične rezultate.

Naime, upišete li metodu 12-3-30 u tražilicu na bilo kojoj mreži, od Googlea preko Instagrama do TikToka, bit će vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih posljednjih mjeseci. Samo na Googleu ima preko 21 milijun pretraživanja, dok je na TikToku ta brojka još veća - 287 milijuna pregleda.

Što znači 12-3-30?

Vrlo je jednostavno, 12 je nagib na traci, 3 je brzina, 30 minuta. Dakle, potrebno je hodati na traci 30 minuta pod nagibom od 12 i brzinom od 3, ali PAZITE, tehnika je dobila ime po američkim trakama za trčanje, dok za Europu umjesto brzine 3 trebate postaviti 4,8 ( 3 je za milje na sat, a ne kilometre kako ovdje mjerimo).

 Hodanje na traci Izvor: Shutterstock

Također, vrlo je važno ne započeti trening najvećom brzinom. Najbolje je prvo hodati po ravnom, manjom brzinom, ne većom od 4, a tek kada se mišići naviknu, postupno povećavati nagib i brzinu.

Također je vrlo važno istezanje prije i poslije treninga kako biste izbjegli moguće ozljede i ne forsirali se od samog početka da izdržite svih 30 minuta. To bi trebao biti vaš cilj, a ne početna pozicija. No, kada konačno dođete u formu, uvjerit ćete se zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda mršavljenja i zašto ljudi u samo mjesec dana izgube više od 13 kilograma.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image