Infekcije mokraćnog sustava prava su noćna mora, a ljeti su vrlo česte. Srećom, postoji način da ih izbjegnete. Infekcije mokraćnog sustava nastaju kada bakterije dospiju u mjehur i tamo se razmnože velikom brzinom.

Nažalost, mnogi se posjetitelji bazena ne tuširaju neposredno prije ulaska, čak i ako su prethodno imali napornu fizičku aktivnost. Sav taj znoj, prljavština, masnoća i proizvodi za njegu umanjuju snagu sredstva za dezinfekciju bazena na bazi klora.

Kako se zaštititi od urinarnih infekcija na bazenu?

Kako biste izbjegli neugodnosti, pokušajte svoje ponašanje prilagoditi uvjetima bazena na kojem boravite. Najvažnije je fokusirati se na 3 stvari:

1. Tuširanje

Nužno se tuširati prije ulaska u bazen
Shutterstock 

Prije ulaska u bazen, tuširajte se 60 sekundi. Samo jedan plivač može unijeti milijarde mikroba u vodu, uključujući čestice izmeta. Stoga je higijena prioritet!

2. Presvlačenje

Kad izađete iz vode, najbolje bi bilo da što prije promijenite kupaći kostim. Obavezno nosite suhu odjeću jer se bakterije lakše razvijaju u mokroj tkanini. Pokušajte ne sjediti na rubu bazena i uvijek stavite ručnik preko ležaljke kako biste smanjili vjerojatnost hvatanja bakterija.

3. Ispitivanje

U prodaji možete pronaći različite test trake koje će pokazati je li voda dovoljno klorirana. Ako je razina klora ili pH u bazenu nizak, velika je vjerojatnost da ćete dobiti urinarnu infekciju, pa je bolje taj dan preskočiti uživanje u vodi, dok se situacija ne promijeni, piše portal Lepa&Srećna.