Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni oskarovac ulaže u vrhunske organske šampanjce

Autor Emina Basara

Leonardo DiCaprio nedavno je posjetio vinariju Champagne Telmont u koju je investirao značajnu svotu novca te se oduševio njihovim održivim pristupom uzgoju vinove loze

 image CHAMPAGNE TELMONTINSTAGRAM.jpg Izvor: CHAMPAGNE TELMONT INSTAGRAM

Leonardo DiCaprio već ulaže novac u proizvodnju mesa 'iz epruvete', a prije tri mjeseca postao je i ponosni ulagač u ekološku francusku vinariju Champagne Telmont koja proizvodi vrhunski šampanjac! Prije nekoliko dana posjetio je njihove vinograde u okolici Epernayja kako bi se na licu mjesta uvjerio u to da grožđe proizvode isključivo na ekološki način, a posjetio je, naravno, i podrum gadje je kušao njihove vrhunske pjenušce.

“Jako smo uzbuđeni što nas je posjetio slavni glumac, borac za zaštitu okoliša i naš novi investitor Leonardo DiCaprio. On u potpunosti podržava našu viziju da proizvodimo organski šampanjac, i to na održiv način, uz stalni fokus na to da sačuvamo biološku raznolikost u našem kraju”, pohvalili su se na instagramu vlasnici vinarije Champagne Telmont.

Pregovori o investiranju s DiCaprijem započeli su još 2019. godine, usporila ih je pandemija, a finalizirani su ove godine u veljači. Inače, cilj ove vinarije je 2025. godine na tržište plasirati potpuno organski šampanjac (za sada je polovica njihova grožđa iz organskog uzgoja). Tijekom pregovora slavni oskarovac kušao je veliku količinu njihova šampanjca, većinu putem virtualnih kušanja (njemu bi tijekom pandemije poslali sanduk vina, a putem videopoziva netko bi ga vodio kroz degustaciju).

Inače, vinarija Champagne Telmont početkom proljeća pohvalila se i suradnjom s chefom Florentom Pietravalleom iz restorana La Mirande u Avignonu, inače vlasnika zelene Michelinove zvjezdice, kako bi osmislio jela koja izvrsno idu uz njihove šampanjce, a usput i promoviraju održivu gastronomiju. Chef Pietravalle duboko je povezan s terroirom u kojem djeluje te za sebe kaže da kuha “u ime majke prirode”. Koristi isključivo sastojke lokalnih proizvođača koji se bave održivom poljoprivredom, kao I ribe ulovljene u skladu s propisima za određeno doba godine.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image